Десятий день війни: окупанти зосередились на захопленні Києва та Харкова

війна

Росіяни зараз намагаються оточити українські Київ та Харків, а також вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей, аби пробити сухопутний коридор із тимчасово окупованим Кримом.

Про це опівночі п'ятого березня повідомили у Міністерстві оборони України.

Там зазначили, що окупанти зараз намагаються розгородити шляхи у районі Бородянки на Поліссі, щоб висунутись у напрямку української столиці.

Водночас українці зупинили окупаційні підрозділі у районах Шибене та Катюжанка на Київщині. Натомість росіяни продовжують створювати район оборони у Димері, що теж у Київській області.

На Донецькому напрямку противник активно використовує мобілізаційний ресурс з ТОТ Донецької та Луганської областей у складі передових загонів ЗС РФ, які діють у напрямках на Харків та Маріуполь. Росіяни продовжують наступ на Маріуполь.

Також війська країни-агресорки намагаються продовжити наступ у напрямку Запоріжжя зусиллями підрозділів зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу ЗС РФ. Окрім цього, підрозділи зі складу 20 загальновійськової армії Західного воєнного округу ЗС РФ роблять спроби обійти Харків та рухатися у південно-західному напрямку.

В акваторії Чорного моря, після завершення демонстраційних дій щодо готовності до проведення висадки морського десанту в районі Одеса – Затока, у зв’язку з погіршенням погодних умов, загарбник відвів корабельне угрупування та кораблі десанту у район західніше Кримського півострова.

Угруповання оборони міста Київ продовжує відбиття наступу противника, нанесення ураження його наступальним угрупуванням та утримання визначених рубежів.

Тим часом на білоруському кордоні з Україною розташовані БТГр зі складу 38 одшбр ЗС РБ, та більшість білоруських військових відмовились брати у цьому участь, відтак, зараз формують новий особовий склад, який наважиться виконувати злочинні дії на території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: