Прем'єр-міністр Ізраїлю прибув до Москви, щоб обговорити з Путіним ситуацію в Україні

Безымянный

Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним у суботу в Кремлі, щоб обговорити війну в Україні, а пізніше поговорив по телефону з президентом України Володимиром Зеленським, повідомив речник Беннета.

Беннетт координує свої зусилля в кризі зі Сполученими Штатами, Францією та Німеччиною, сказав ізраїльський чиновник, повідомляє видання Reuters.

Після зустрічі з Путіним Беннетт відправився до Берліна для переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомив його речник.

Президент Франції Еммануель Макрон розмовляв з Беннетом перед тим, як той вилетів до Москви, щоб поінформувати його про попередні розмови Макрона з Путіним.

"Вони залишатимуться на зв'язку з метою досягнення припинення вогню, і це у координації з канцлером Німеччини Олафом Шольцом", - сказав представник Єлисейського центру.

Ізраїль за вказівкою Зеленського запропонував виступити посередником у конфлікті між Росією та Україною, хоча раніше чиновники применшували очікування будь-якого прориву.

Під час їх тригодинної зустрічі в Кремлі, за словами ізраїльського чиновника, Беннет також порушив з Путіним питання великої єврейської громади, охопленої війною в Україні. Лідери двох країн також торкнулися поточних переговорів між світовими державами, включаючи Росію та Іран, щодо відновлення ядерної угоди 2015 року.

Росія заявила в суботу, що санкції Заходу, запроваджені проти неї через її вторгнення в Україну, стали каменем спотикання для ядерної угоди з Іраном. Ізраїль виступає проти будь-якого відновлення угоди.

Хоча Ізраїль, близький союзник Сполучених Штатів, засудив російське вторгнення, висловив солідарність з Києвом і надіслав гуманітарну допомогу Україні, він заявив, що підтримуватиме зв’язок з Москвою в надії допомогти послабити кризу.

Ізраїль, де проживає значна кількість іммігрантів з колишнього Радянського Союзу, також пам’ятає про військову підтримку Москвою президента Башара Асада в сусідній Сирії, де Ізраїль регулярно атакує військові об’єкти Ірану та Хезболли. Контакти з Москвою не дозволяють російським та ізраїльським військам випадково обстрілювати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: