Кожного незалежного журналіста перетворюють на злочинця, - світові ЗМІ виходять з РФ

i75_ArticleImage_181885

CNN, BBC, CBS, ABC та Bloomberg припиняють працювати в Росії. Так ці ЗМІ відреагували на підписання Путіним кількох законів, спрямованих на подальше обмеження свободи слова в Росії.

Про це повідомляє газета ВР «Голос України».

Внаслідок ухвалення закону про кримінальну відповідальність за поширення «неправдивої інформації про збройні сили РФ», Bloomberg і BBC призупиняють роботу журналістів у Росії. CNN зовсім припиняє мовлення у цій країні.

«CNN припиняє мовлення у Росії, ми продовжуємо оцінку ситуації та зважуємо подальші дії», - підтвердив представник американського мовника у відповіді на запитання журналістів.

Про призупинення роботи на території РФ раніше заявила американська інформаційна агенція Bloomberg. Також тимчасово припиняє будь-які репортажі з РФ британський мовник BBC.

Так ці ЗМІ відреагували на підписання Володимиром Путіним кількох законів, спрямованих на подальше обмеження свободи слова в Росії.  До 15 років позбавлення волі загрожує за поширення «неправдивої інформації» про збройні сили РФ. Штрафи загрожують і тим, хто публічно «очорнює» армію РФ. Держдума раніше схвалила відповідну поправку до закону, повідомляє DW.

«Bloomberg News тимчасово призупинить роботу своїх журналістів у Росії», - оголосила у відповідь на дії Путіна нью-йоркська компанія. Зміни в законі, схоже, спрямовані на те, щоби перетворити кожного незалежного журналіста на злочинця, йдеться у заяві головного редактора Bloomberg Джона Міклтуейта.

За його словами, це унеможливлює «бодай якусь подобу нормальної журналістики в країні».

«Це законодавство, схоже, криміналізує процес незалежної журналістики. Це не залишає нам іншого вибору, окрім як призупинити роботу всіх журналістів BBC News і допоміжного персоналу  в Російській Федерації, наразі ми оцінюємо можливі наслідки цієї небажаної події», - вказав у своїй заяві гендиректор BBC Тім Деві.

«Безпека наших співробітників має пріоритетне значення. Ми не готові наражати їх на небезпеку судового переслідування лише за те, що вони виконують свою роботу», - наголосив він.

Утім, за словами Деві, новинні програми BBC російською мовою й надалі транслюватимуться за межами РФ. Аналогічним чином буде продовжено репортажі з України.

Про зупинку мовлення на території РФ оголосили також американські телеканали CBS News та  ABC News, а також канадська корпорація CBC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: