За одинадцять днів війни загинули майже сорок дітей в Україні

ДТП

Через російську агресію з початку війни загинули 38 українських дітей, ще 71 — отримали поранення.

Про це шостого березня повідомила омбудсменка з прав людини Людмила Денісова.

«Ці дані не є остаточними, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих та поранених жителів міста Маріуполя Донецької області та міста Ірпінь на Київщині наразі неможливо», - зазначила вона.

З її слів, минулої доби внаслідок обстрілів російських загарбників у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. Також, за її даними, у Бучі на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу.

«На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення», - сказано в повідомленні.

Також Денісова розповіла, що хлопчик, який народився у Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування у бомбосховищі в Харкові.

Унаслідок повітряної атаки ворога на Білу Церкву, ракетними ударами були пошкоджені 15 приватних будинків, де були літні люди та діти, і кількість жертв наразі невідома.

Денісова уточнила, що в напрямку Гостомель–Буча–Ірпінь в укриттях перебуває до 70 малюків, є поранені, але лікарів та волонтерів війська агресора до дітей не допускають.

Вона закликала міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на Російську Федерацію для припинення воєнної агресії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: