Мільйони пожертв та прохання закрити небо: як підтримують Україну сьогодні

світ

Українська співачка Джамала зібрала 67 млн євро під час національного відбору на «Євробачення» в Німеччині. Усі кошти, зібрані за допомогою SMS-голосування, будуть передані українській армії. Джамала організувала два спеціальні виступи в Німеччині та Румунії.

У США невідомий перерахував 1 млн доларів на потреби української армії.

Польські мами залишили дитячі візки на платформі для українських мам, які приїжджають з дітьми на руках.

15-річна українська гімнастка Даніела Батрона завоювала «бронзу» на дорослому етапі Кубка світу в дисципліні «різновисокі бруси» та відмовилася виходити на п'єдестал разом з іншими російськими гімнастками. Організатори дозволили «сегреговану» церемонію нагородження: українка вийшла окремо із синьо-жовтим прапором. І лише після того, як вона покинула подіум, на нього піднялися інші медалістки.

Мер Тирани (столиця Албанії) перейменував вулицю, де розташоване посольство РФ. Тепер ця вулиця має назву Вільна Україна.

Митці Нью-Йорка провели акцію з вимогою закрити небо над Україною — вони кидали паперові літачки з надрукованими закликами зупинити Путіна з усіх поверхів Музею Соломона Гуггенхайма.

Останнє особливо турбує українців.

Президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав НАТО закрити небо над Україною.

Депутати Рівненської, Херсонської, Хмельницької, Чернівецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Волинської, Миколаївської обласних рад звернулися до народів, глав держав та урядів, парламентів держав-членів НАТО із проханням закрити небо. Триває збір підписів мешканців всієї України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: