Окупанти знову зірвали евакуацію населення у чотирьох областях, — МЗС

донбас
фото ілюстративне

Сьомого березня російські загарбники знову завадили відкриттю гуманітарних коридорів для вивезення мирних мешканців з Київської, Харківської Донецької та Херсонської областей, де не вщухають ворожі обстріли.

У МЗС України терміново звернулись до лідерів держав, що підтримують контакт із президентом країни-агресорки Володимиром Путіним, зробити усе можливе, аби російські війська зупинили вогонь під час евакуації громадян, інакше — це призведене до масштабної гуманітарної катастрофи.

У відомстві також повідомили, що збройні сили РФ продовжують випускати ракетно-бомбові удари по Києву, Маріуполю, Волновасі, Сумам, Миколаєву, Харкову та інших населених пунктах. За таких умов, до мешканців не можуть прибути гуманітарні вантажі із їжею та медикаментами.

У МЗС кажуть, що Кремль намагається вивезти українців на територію РФ та Білорусі, таким чином готуючи провокації. Вони, на думку відомства, мають намір взяти евакуйованих у заручники чи використати їх як живі щити.

Нагадаємо, вперше окупанти зірвали евакуацію із Маріуполя, порушивши попередньо узгоджений режим припинення вогню п'ятого та шостого березня.

Така ж ситуація у Волновасі. Ці міста нині є епіцентром ворожих обстрілів: городяни більше тижня не можуть залишити укриття через безперервні обстріли. У мешканців є лише мінімальні запаси їжі та води.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: