Гуманітарний коридор діє: у Сумах людей продовжують евакуювати

суми

Очільник Сум Дмитро живицький повідомив, що була стрільба в районі кільцевої на виїзді з міста Суми, але по автобусам не стріляли.

"Це не був бій чи перестрілка, йшла техніка Російської Федерації в супроводі танку і на броні сиділи люди, вони відкрили хаотичну стрільбу по полю, посадці, деревах, вгору. Злякались і пішли далі в бік Лебединської траси, в бік Низів. Зараз ситуація на виїзді спокійна. «Зелений коридор» є. Звичайно, це випадок підтвердив, що стовідсоткової безпеки по виїзду немає! Тому кожен має зважувати сам щодо рівня небезпеки − небезпеки виїзду чи небезпеки залишатися в зоні бойових дій", - написав він.

«Зелений коридор» наразі є. Він діє з 9 ранку до 21 вечора. Близько 13 години людей певний час не випускали із міста. Зараз дорога відкрита.

Маршрут руху: Суми − Ромни − Лохвиця − Лубни − Полтава. Крім того, є автобуси, що приїхали до нас з Лохвиці, замовлені посольствами та громадськими організаціями для іноземних студентів.

"Ми зібрали увесь транспорт, який можливо, у місті Суми, також колеги з Полтавської області зібрали близько 30 одиниць автотранспорту і направили до нас для евакуації", - додав Живицький.

Пріоритет для евакуації − люди із інвалідністю, жінки з дітьми, вагітні. Також формуються колони з приватних автомобілів. Міський голова просить підбирати жінок з дітьми, людей старшого віку і в кого є можливість і вільні місця в автомобілях, забирайте з собою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: