Сьогодні – це наші міста. Завтра можуть бути ваші, - Резніков до НАТО

ВІйна. Фото: Костянтин Реуцький
ВІйна. Фото: Костянтин Реуцький

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до лідерів вільного світу. А також до мешканців всіх країн світу, адже два тижні тому світ змінився. Змінилося все, хоч не всі ще це наразі усвідомлюють.

"Росія відкрито напала на Україну. Вісім років тому в Криму та на Донбасі вони казали - «їх там нема». Зараз Кремль демонстративно веде війну проти мого народу. Це відбувається у центрі Європи. Ракети летять на сотні кілометрів. І вражають мирні міста. Сьогодні – це наші міста. Завтра можуть бути чиї завгодно. Ваші. Не вплинули жодні застереження, спроби діалогу чи стурбованість. Жодні міжнародні правила та механізми. Де ваші цінності та ідеали? Де робота міжнародних організацій, на які витрачаються мільярди доларів? Де ООН, Червоний хрест, ОБСЄ? Вони сховалися", - зазначив Резніков.

Молоді люди перебувають у заблокованих російськими військами містах – Чернігові, Сумах, Херсоні, Маріуполі. Росіяни обстрілюють ці міста. Вони фактично ведуть війну з усім світом. Навіть з тими, хто намагається залишитись нейтральним. Не вийде. Зло не діє вибірково.

Україна була і є домом для представників понад 100 націй. Всі вони завжди жили у мирі. У нас багато змішаних шлюбів, у яких народилися прекрасні діти. І цих дітей тепер вбивають окупанти.

Сьогодні у Європи є шанс перемогти тирана, який залякував усіх навколо десятиліттями. Для цього необхідно, щоб Україна встояла. Росія не зможе перемогти нас у відкритому бою. Вона не зможе нас залякати злочинними обстрілами наших міст.

Щоб перемогти, нам потрібна допомога - закрите небо і зброя. Ми захистимо себе і вас. Ми не боїмося росіян. Це вони втікають і сотнями здаються у полон.

Нам потрібні ресурси, щоб вдягати нашу армію, годувати наших людей. Щоб швидко відновити зруйноване. Ви маєте посилити тиск на Росію. Та на усіх, хто отримує гроші в Москві. Бо вони притягнуть війну у ваш дім.

"Ми все одно будемо битися і переможемо. Весь український народ чинитиме опір. Але ваша допомога збереже життя. В тому числі - життя ваших дітей і рідних. Кожен день війни – це десятки смертей мирних людей. Європейців", - написав Міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: