Замість російської: США обговорюють з Венесуелою поставки нафти

2089445

Посадовці США та Венесуели зустрілися, аби обговорити енергетичну безпеку на тлі розпочатої Росією війни проти України та можливого нафтового ембарго з боку США проти агресора.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на прессекретарку Білого дому Джен Псакі.

"Мета поїздки, яку здійснили посадовці адміністрації, полягала в тому, щоб обговорити низку питань, включаючи, безумовно, енергетичну безпеку, а також обговорити здоров’я та добробут затриманих громадян США", – сказала Псакі.

Делегація США на чолі зі старшим директором Ради національної безпеки з питань західної півкулі Хуаном Гонсалесом і послом у Венесуелі Джеймсом Сторі зустрілася з венесуельськими чиновниками в Каракасі, розповіли співрозмовники видання.

Адміністрація Байдена шукає додаткові джерела нафти після вторгнення Росії в Україну, що призвело до посилення тиску з боку законодавців США обох партій щодо заборони імпорту російської нафти. Псакі заявила, що Байден ще не ухвалив рішення про заборону.

За часів колишнього президента Дональда Трампа США намагалися підірвати режим президента Венесуели Ніколаса Мадуро. Штати посилювали санкції та визнавали лідера опозиції Хуана Гуайдо законним главою держави. Мадуро, натомість, налагодив тісніші зв'язки з Росією.

Наразі видобуток країни, що має найбільші запаси у світі, становить 800 000 барелів на день – лише частину від 3 мільйонів барелів, які Венесуела виробляла раніше, до дефолту у 2017 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: