Заява Білорусь розглядають як співагресора у війні РФ проти України,

Лукашенко

Євросоюз розглядає режим Лукашенка у Білорусі як співагресора у війні, яку РФ оголосила Україні.

Про це йдеться в заяві ЄС у понеділок, сьомого березня, цитує Укрінформ.

У документі зазначається, що повномасштабний наступ президента РФ Володимира Путіна грубо порушує міжнародне право та Стутуту ОНН, а також підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність.

«Історична резолюція ГА ООН минулого тижня показала, що міжнародне співтовариство єдино виступає проти російської загарбницької війни. Росія, за участю режиму Лукашенка в Білорусі як співагресора, несе повну відповідальність за жертви серед людей, поранення та руйнування», - йдеться у заяві.

У ЄС закликали РФ негайно припинити військові дії та вивести свої війська з території України. Окрім цього, країна-окупантка має зупинити кампанію з дезінформації та кібератак.

«Ми також повторюємо наш заклик до Білорусі не сприяти російській агресії та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань. ЄС рішуче підтримує невід’ємне право України на самооборону, а також зусилля українських Збройних сил із захисту територіальної цілісності і населення України згідно зі статею 51 Статуту ООН», - сказано в документі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: