Темп окупанти знизили, та все ще хочуть захопити шість великих міст

274733515_262892476023838_5252638565833603891_n
війна

Російські окупанти упродовж восьмого березня помітно знизили темпи просування наступальної операції, здебільшого випускаючи ракети та бомби по цивільній інфраструктурі.

Про це дев'ятого березня — на чотирнадцятий день повномасштабної війни РФ проти України — повідомили у Міністерстві оборони.

Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на оточенні та захопленні Києва, Сум, Харкова, Маріуполя, Миколаєва та Чернігова, а також створенні сухопутного коридору між ТОТ АР Крим та континентальною частиною Російської Федерації та
виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

На Поліському напрямку противник продовжує утримувати зайняті раніше рубежі та захоплені населені пункти, зокрема Бородянка, Копилів, Буча, Демидів.

На напрямку Димера активних дій з боку окупантів не відзначено. В районі Припяті, силами до двох БТГр, займає оборону.

На напрямку з Бабинців, силами до п’яти БТГр, ворог вів наступальні дії, був зупинений та перейшов до оборони в районі Бучі.

В районі Бузової, силами до 4-х БТГр зі складу 36 загальновійськової армії (по дві БТГр зі складу 5-ї окремої танкової бригади та 37-ї окремої мотострілецької бригади), не зважаючи на понесені численні втрати, просунувся в район Ясногородки.

На Сіверському напрямку окупанти не полишають спроб оволодіти містом Чернігів.

З району Глухова, силами до п’яти БТГр зі складу 90 танкової дивізії та
4-х БТГр зі складу 2-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу намагався вклинитись в оборону оперативного угруповання військ ЗСУ, був зупинений. З метою забезпечення наступу в напрямку Козелець намагається навести та утримувати понтонно-мостову переправу.

На Слобожанському напрямку ворог не полишає спроб блокувати Харків з півночі, але, не має значного успіху, одночасно наносить ракетно-бомбові удари по цивільній інфраструктурі з метою залякування цивільного населення. Триває бій за Ізюм. Противник наводить понтонно-мостові переправи через річки Сіверський Донець та Берека.

На Донецькому напрямку противник продовжує наступальні дії у напрямках Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської обл.

Провівши невдалий наступ у районі Троїцьке, намагається відновити наступ у напрямку Запоріжжя та захопити місто Маріуполь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: