Instagram почав блокувати російські ЗМІ, які контролюються державою

Facebook Said to Plan Unveiling Instagram Video-Sharing Service

Соціальна мережа Instagram запровадила нові правила після початку повномасштабної війни Росії проти України. Відтепер усі публікації та сторінки російських державних ЗМІ позначатимуться та відправлятимуться в тіньовий бан (техніка блокування користувача в соцмережах, -ред.).

Соцмережа почала приховувати підписників та підписки в приватних облікових записах у користувачів з України та Росії. Тобто, якщо ви спробуєте переглянути список підписників або підписок у будь-кого — список буде порожнім.

Розміщуючи Stories з посиланням на сайт одного з російських державних ЗМІ, така Stories переміститься в кінець списку та отримає мінімальне охоплення. Крім того, кожна така Stories буде позначена попередженням про те, що посилання веде на ЗМІ, яке контролює російська держава.

Аккаунти та контент російських державних ЗМІ отримують тіньовий бан. Усі пости та Stories з таких облікових записів будуть показуватися нижче у стрічці. Якщо люди вирішать поширити контент до себе в Stories, то їх Stories переміститься в кінець стрічки. Також контент із облікових записів державних ЗМІ перестане потрапляти в рекомендації, а облікові записи не можна буде знайти через пошук.

Нагадаємо, 11 березня Росія планує відключитися від світової мережі та перейти на «внутрішній» інтернет, в якому будь які сайти у світі можна буде повністю відключити для пересічних громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: