На Сумщині міркують, як евакуювати мешканців трьох окупованих містечок

_Q0GTux_sXHJi-5OMvcRG0SgIbp78_VB
Фото: Коментарі (ілюстративне)

Майже 50 тисяч мирних мешканців Сум вдалось евакуювати упродовж восьмого та дев'ятого березня.

Водночас місцеві чиновники намагаються домовитись про вивезення мешканців Тростянця, Охтирка та Лебедина, котрі потерпають від російських окупантів.

Про це десятого березня заявив очільник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

З його слів, учора зі Сум виїхали близько сорока тисяч городян на десятьох тисячах приватних авто. Також ще чотири тисячі евакуювали на 85 автобусах. Загалом за два дні «зеленими коридорами» з обласного центру поїхало близько 45 тисяч людей.

«Автобуси для евакуації для Сум надало керівництво Полтавської області.
Бажана кількість людей на евакуацію нам подавала Сумська міська рада. Ми забезпечили вивезення навіть більшої кількості людей за ту, що вказана нам в листі місцевою владою. Але не обійшлося без прикрих випадків, коли 9 березня рішення військової адміністрації про місця виїзду автобусів змінили представники Сумської міської ради. Це внесло дезорганізацію в процес, наразило на небезпеку людей і затягло процес виїзду до пізнього часу», - повідомив Живицький.

Через це СОВА звернулась до правоохоронців.

Також у Сумах сьогодні евакуювали дітей з будинку малюка на більш безпечну територію України. Їх запропонували прийняти у Німеччині, тому це питання узгоджуватимуть із Міністерством охорони здоров'я України.

Також Живицький розповів, що нині опікуються питанням організації зелених коридорів на четвер, десятого березня.

«Ми звернулися до перевізників Сум і області, однак не всі погодились надати транспорт для евакуації. Полтавська область дала в рази більше транспорту, ніж могли би забезпечити перевізники з міста Суми», - сказав губернатор області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: