У РФ перестають випускати автомобілі Lada – символ стійкості російської держави

im-500287

Через санкції у РФ перестали випускати автомобілі Lada, які були символом самостійності росії з тих пір, як вони почали сходити з конвеєрів під час холодної війни.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За словами людей, знайомих з цим питанням, у середу заводи Lada зупинилися, оскільки західні санкції позбавили її материнську компанію запчастин і матеріалів, необхідних для виробництва автомобілів. Тисячі працівників відправлено у відпустку.

Зрив показує, як російська економіка починає відчувати укус санкцій, запроваджених Заходом проти Москви після того, як президент Росії Володимир Путін вирішив вторгнутися в Україну. Виключення Росії з міжбанківської платіжної системи Swift ускладнило російським компаніям операції з постачальниками. Шляхи постачання, зокрема через Україну, закриті, а девальвація рубля спряла значному подорожчанню запчастин з-за кордону.

У виданні зазначають, раніше така зупинка була немислима. За радянських часів материнська компанія «Лади», АвтоВАЗ, побудувала на березі Волги гігантський завод, здатний розвивати домашній ланцюжок поставок.

Проте сьогодні «АвтоВАЗ» належить французькому автовиробнику Renault SA, а завод в Тольятті покладається на завод Renault в Румунії для виготовлення вузлів і компонентів. Понад 20% деталей АвтоВАЗа — від роз’ємів до ключової електроніки — надходять з-за кордону, кажуть люди, знайомі з цим питанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: