У РФ заявили, що цілеспрямовано скинули бомби на маріупольський пологовий

6228e8d1412ab-696x464
Фото: Мстислав Чернов

Окупанти скинули авіабомби на пологовий будинок та дитячу лікарню у Маріуполі за вказівкою. Їм сказали, що там розляглась база батальйону «Азов».

Про це десятого березня заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на брифінгу за підсумками перемовин у Туреччині із очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Лавров божиться, що з пологового евакуювали увесь медперсонал, вагітних та породіль із немовлятами, щоб розгорнути базу «ультрарадикального батальону «Азов».

Водночас очільник МЗС країни-окупантки заявив, що бачив відео із наслідками трагедії, які свідчать про протилежне, та він вважає, що ці докази — маніпуляція.

У РФ, додав Лавров, не беруть до уваги обурення всього світу через авіаудар по пологовому.

Нагадуємо, окупанти скинули авіабомби на пологовий будинок та міську дитячу лікарню у Маріуполі у середу, дев’ятого березня. У той час в стінах будівель були породіллі з немовлятами, жінки при надії та медики. Корпуси медзакладів унаслідок авіанальоту залишились зруйнованими вщент. Нині відомо про щонайменше 17 поранених та трьох загиблих. Президент України Володимир Зеленський назвав такий вчинок окупантів остаточним доказом того, що Росія здійснює геноцид українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: