Дії російських загарбників будуть прирівняні до дій терористів ІДІЛ, - Зеленський

3

Україна вимагає звільнити взятого в заручники мера Мелітополя, а дії росіян визнати терористичними.

Про це у вечірньому відео зверненні розповів президент України Володимир Зеленський.

Він вимагає відпустити захопленого мера Мелітополя.

«Вони не зустріли жодної підтримки, про яку самі собі брехали багато років. Тому вони перейшли до нової стадії терору, коли намагаються фізично ліквідувати представників законної влади, законної місцевої української влади. Для будь якої демократичної держави  зрозуміло, законно обраний мер ц місті – це справжній представник народу. Зазвичай це не про ідеологію, не про політику, а про життя конкретної громади. Можливо в Росії від цього вже відвикли за роки автократичної влади. Можливо, там прсто вважають, що мер – це просто начальник, якого можна просто прибрати. Але у нас тут Україна, у нас тут Європа. Я зав пеняю про це дізнаються у всьому світі і дії російських загарбників будуть прирівняні до дій терористів ІДІЛ», - прокоментував Зеленський захоплення у заручники мера Мелітополя.

Він зазначив, вся країна бачила, що Мелітополь не підкорився окупантам, як і всі інші міста, які їм тимчасово вдалось окупувати.

Також він зазначив, що росіяни знову зірвали гуманітарні коридори. Незважаючи на це сьогодні вдалось врятувати 7144 людини.

Маріуполь досі залишається окупованим.

Він також наголосив на важливості економічних санкцій проти росії.

«Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці. Показує світу, хто такі українці і яку ми маємо силу. Стоїмо! Тримаємось! Переможемо!», - зазначив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: