Російський слід: Іран атакував об’єкти США в Іраку

b516d3e1-f144-4b8a-9255-607e41f0323a

Сьогодні, 13 березня, в Іраку були нанесені авіаудари по військовій базі та генконсульству США зі сторони Ірану.

Про це повідомляє агенція NEXTA.

За даними національного іракського інформаційного агентства, у місті прогриміло не менше трьох вибухів, звучать сирени тривоги. Крім цього, у регіоні призупинено авіасполучення. Також постраждала будівля телеканалу «Курдистан 24».

У повітря підняті літаки ВПС США.

Наразі відомо про 6 балістичних ракет «Фатех-110», які були випущені в напрямку Ербіля (столиця Іракського Курдистану), імовірно з бази Хасабад у Тебрізі (Іран).

В Ірані підтвердили, удари велись по об'єктам ізраїльських спецслужб «Моссад». Це  нібито помста за знищених напередодні іранських офіцерів в Сирії.

Тим часом в іранських телеграм-каналах публікують дописи з підтримкою Z і V (маркування російської військової техніки), інформує військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

Як зазначають іракські ЗМІ, це всього другий випадок, коли Іран напряму запускає балістичні ракети по американським об’єктам зі своєї території, що знаменує собою значну ескалацію конфлікту.

Зазначимо, союзником Ірану є росія.

Як зазначив Андрій Цаплієнко, за однією з версій, росія хоче розгорнути на цій території конфлікт через те, що Іракський Курдистан може постачати якісну та дешеву альтернативу російській нафті.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: