З початку війни окупанти свідомо обстріляли чотири церкви в Україні

275043993_483899626811973_1888841189755823459_n
Церква після ворожих обстрілів

У межах повномасштабного наступу російських військ в Україну, окупанти відкривали вогонь по кількох святинях. 

У межах повномасштабного наступу російських військ в Україну, окупанти відкривали вогонь по кількох святинях.

У МВС України зазначають, робили це росіяни свідомо та цілеспрямовано.

Там також розповіли про чотири храми, які піддались ворожому обстрілу.

«У жодній із цих святинь не знаходилися військові об'єкти, не базувалися військові частини…», - сказано в повідомленні.

У селі В’язівка, що на Житомирщині, орки знищили церкву Різдва Пресвятої Богородиці, побудовану 1862 року. Церква дерев’яна, на кам’яному фундаменті величаво підіймалася над тихоплинним берегом річки Жерев. Це пам’ятка архітектури національного значення.

Також снаряд окупантів влучив в Успенський собор Харкова. У соборі укривались люди. На щастя, ніхто не постраждав. Успенський собор пережив більшовиків та Другу світову війну, коли всі будівлі довкола були зруйновані, але собор вцілів.

Донеччина. На момент авіаудару по Святогірську там проживало близько 10 тисяч мирних мешканців. У готелі при Лаврі, де перебували 520 біженців (з них 200 дітей), від удару вибило двері та вікна на усіх трьох поверхах. Люди отримали поранення уламками скла, діти знаходяться у шоковому стані. Зараз люди перебувають у лаврських підвалах. Бомба русні впала просто поряд з мостом, який з'єднує правий та лівий берег Сіверського Донця, а також Лавру з містом.

У Сєвєродонецьку на Луганщині під обстріл окупантів потрапив Христо-Різдвяний кафедральний собор, в якому переховувались від обстрілів місцеві мешканці.
Понад 10 воронок, уламками снарядів розбито багато вікон у соборі та адміністративному будинку, в якому розташоване Єпархіальне управління та підсобні приміщення. У цокольному приміщенні собору, де раніше відбувалися статутні богослужіння — вибиті вікна.

На вулиці температура повітря -12, у будівлі собору, де перебувають жителі міста для укриття від обстрілів, десяту добу відсутня електрика, водопостачання та газ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: