РПЦ в Амстердамі заявила про розрив із Московським патріархатом

0b2d3da-rpc-amsterdam

Російська православна церква в Амстердамі першою із західних церков заявила про розрив відносин із Московським патріархатом через війну Росії проти України.

На позачерговому засіданні парафіяльної ради священнослужителі одноголосно заявили, що вони більше не можуть функціонувати в рамках Московського Патріархату та забезпечувати "духовно безпечне середовище" для вірних, повідомляє Російська православна парафія Святого Миколая Мірського (Чудотворця) в Амстердамі.

Вони попросили архієпископа Єлисея надати їм канонічне відпущення.

Православні отці Амстердама направили прохання митрополиту Бельгії, Нідерландів і Люксембургу Афінагору (Вселенський Константинопольський Патріархат) прийняти їх до своєї єпархії.

Митрополит висловив готовність розглянути прохання і вимагатиме канонічно звільнення архієпископа Єлисея.

Парафіяльна рада вирішила підтримати цей крок духовенства і пропонує парафії наслідувати в цьому духовенство. Ця пропозиція буде представлена ​​на спеціальних Загальних парафіяльних зборах 26 березня.

У період перед Загальними парафіяльними зборами в храмі не буде богослужінь.

"Це пов’язано не лише з турботою про безпеку, а й із душпастирськими міркуваннями: у цій надзвичайно напруженій ситуації було б практично неможливо досягти тієї молитовної атмосфери, якої ми прагнемо під час богослужінь", – сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: