Лукашенко каже, що по Білорусі вдарили ракетою, але вступати у війну він "не збирається"

b5e0555-e916310-3199bc9-luka--12-

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що по країні вдарили ракетою "Точка-У", але каже, що "не збирається" брати участь у війні, та й його туди "не звуть".

Про це заявив Лукашенко військовим, цитує державне видання Белта

Він не уточнив, звідки і хто вдарив ракетою Білорусі, однак заявив, що "вони з росіянами" перехопили та знищили її над Прип'яттю два дні тому. А мовчали, бо "розбиралися, що там відбувається".

"Я вас попереджав, що нас штовхатимуть у цю операцію, у цю війну. Вони що, однією ракетою хочуть розбомбити Білорусь? Та не вийде. Ця ракета просто не долетить до нас. Але навіщо це робиться? Щоб нас зачепити, і щоб ми почали відповідати. Але ми не такі простачки. Ми якщо відповімо, то відповімо вже пристойно. Що відчують усі. Поки терпимо… Нам там нічого робити. І нас туди не звуть", - сказав Лукашенко.

Лукашенко наголосив, що Білорусь не збираєтьмя вплутуватися в операцію, яку росія проводить в Україні.

За його словами, у цьому немає потреби. "Ну, подумайте, що ми можемо там додати росії? Що стосується особового складу, там достатньо своїх воїнів. Ми можемо щось росії з погляду озброєнь додати? Та ні". Білорусь все озброєння закуповує в росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: