Росія втратила останню можливість літати до Європи

Air_Serbia_Airbus_A319_Milinkovic

Сербська авіакомпанія Air Serbia скасувала всі рейси з Москви до Белграда. Пасажири почали отримувати листи про скасовування перельотів.

Про це повідомляє Центр стратегічних досліджень.

Таким чином, Сербія залишила рф без останньої можливості літати до Європи, хоча ще декількома днями раніше президент Сербії заявляв, що Air Serbia на тлі західних санкцій щодо Росії та тиску з боку європейської спільноти вдвічі скоротить кількість рейсів до РФ.

Як писало польське видання Pasazer, Air Serbia в останні тижні виявилася справжнім «переможцем» у війні оосії проти України - поки країни ЄС закривали своє небо для російських авіакомпаній, а європейські перевізники перестали літати до росії, Air Serbia в умовах відсутності конкуренції вирішила багаторазово збільшити пропозицію рейсів до Росії. Бєлград став справжнім хабом для російських мандрівників.

Поведінка сербів була зустрінута хвилею критики та обурення. Air Serbia, яка виступає як національний перевізник, була (цілком справедливо) звинувачена у проведенні несправедливої ​​політики збагачення на тлі страждань мільйонів українських громадян. Ситуація стала небезпечною, тому що останніми днями Air Serbia отримала два повідомлення про закладання вибухових речовин у літаки, що виконували рейси з Белграда до Москви.

Заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в суботу звинуватила Air Serbia у Twitter у подвоєнні прямих рейсів до Москви, коли всі інші авіакомпанії скасували свої рейси та закрили повітряний простір для російських літаків. «Сербія - єдина в Європі, хто має відкрите небо щодо росії. Заробляти гроші на крові - це не те, що гідно країни-кандидата в ЄС», - прокоментувала заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: