Загинув один зі засновників полку «Азов» історик Микола Кравченко

photo_2019-07-18_13-18-42

У боях з російськими окупантами загинув перший командир полку «Азов» історик-науковець Микола Кравченко «Крук». Два тижні тому у боях поблизу Харкова загинув його батько.

Про це повідомив засновник та перший командир полку «Азов» Андрій Білецький.

«У бою загинув мій близький друг, легендарний націоналіст, бойовий товариш, історик-науковець Микола Кравченко «Крук». За два тижні до його загибелі в бою за Харків загинув його батько.

Разом ми створювали організацію Патріот України, він стояв у витоків Правого Сектору на Майдані, Українських партизанів на Харківщині та батальйону «Азов». Все життя він вірив і боровся за Велику Україну.

Друже, ми будемо боротися до кінця, заради помсти за всіх полеглих, заради здійснення ваших мрій, заради майбутнього для ваших дітей!» – написав Білецький.

Микола Кравченко народився 1983 року. Він був кандидатом історичних наук, головним ідеологом Азовського руху. З 2005 до 2014 року Кравченко був членом організації Патріот України. У 2013−2014 роках він брав участь у Революції Гідності.

2014 року Микола став начальником штабу партизанського загону Чорний Корпус. Як офіцер приєднався до батальйону, а потім до полку Азов. У 2015−2016 роках Кравченко був першим начальником цивільного корпусу Азова.

У 2016 році Микола став одним із засновників Національного Корпусу. У Кравченка залишилося двоє дітей. Його батько загинув, захищаючи Харків у складі загону територіальної оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: