Хакерська атака окупантів на українські новинні сайти закінчилася повною поразкою

0_xOEZCVX8MIeMD-5X

17 березня 2022 року хакери з Росії здійнили невдалу спробу атакувати сайти онлайн-ЗМІ - розмістили на на головних сторінках заборонену в Україні символіку, яку також використовують військові Російської Федерації, що наразі ведуть відкриту війну в Україні.

 

Як повідомляє Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, в результаті атаки не постраждали жодні персональні дані чи інформація, яка містилася на ресурсах, що були атаковані. Водночас попередні результати розслідування дозволяють говорити про низький рівень підготовки зловмисників, уже ідентифіковано мережі та сервери, які вони використовували для атаки. Їхні дії будуть кваліфіковані відповідним чином як підтримка країни, яка вчиняє злочини проти людства та людяності.

Профільними фахівцями встановлено, що підготовка та експлуатація вразливості рекламного додатку готувалася від початку відкритої російської агресії, а отже, за витрачений зловмисниками період часу українськими збройними силами та територіальною обороною було ліквідовано більше 14 000 окупантів, а також більше 3 300 одиниць різної техніки.

Наразі загрозу ліквідовано, усі ресурси відновили свою роботу. Докази, зібрані під час розслідування, будуть використані для притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: