Інформаційна війна: які фейки поширювала російська пропаганда

5093863ddcfd68e7c6ae43125a2700c1_20505
Фото з відкритих джерел.

Працівники Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних «вкидів», які ворог продукував протягом 17 березня.

Про це інформує Телеграм-канал ЗСУ оперативний.

Фейки, які поширювалися вчора:

  • Керівник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС рф провів брифінг щодо біолабораторій США в Україні, які заражали птахів вірусами та вивчали шляхи їх міграції на територію рф. Фейк!
  • У мережі фото та відео врятованих дітей-сиріт супроводжуються закликом «швидко їх всиновити» та готовність влади України передати їх у «добрі руки». Фейк! Україна не «роздає» дітей-сиріт.

Якщо буде потрібна будь-яка допомога, про це повідомлять офіційно. Зараз в Україні діє спрощена процедура, але не усиновлення, а опіки чи взяття під патронат.

  • У мережі шириться інформація про те, що українська влада покинула Маріуполь. Фейк!  «Маріуполь – тема №1 для президента і дипломатії».
  • ЗМІ росії ширять наратив про те, що світ змінить думку щодо рф через залежність від російських ресурсів. Злісна маніпуляція та дезінформація!
  • Ворожі боти публічно сперечаються між собою за «необхідним сценарієм», створюючи ілюзію свободи слова. В ході «суперечок» страждання «простих росіян», «братні народи» тощо. Маніпуляція!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: