Порядок у Херсоні контролююють місцева влада та городяни

275855641_5042263575867036_6752571152118463844_n

За громадським порядком в українському Херсоні стежать як місцева влада, так і «народна дружина».

Про це повідомив мер міста Ігор Колихаєв.

«Муніципальна варта» – наше комунальне підприємство, нечисленний склад якого очолює херсонець Ілля Чорнозуб. У перші дні окупації, коли стало зрозуміло, що місто за фактом охороняти нікому, на допомогу нашому КП ми скликали т.зв. «народну дружину». До неї увійшли чоловіки, які бажають і готові на добровільних засадах патрулювати Херсон, захищаючи його від мародерів та пограбування. Поступово дружина трансформувалася у волонтерський патрульний рух, який логічно влився у існуюче та чинне КП «Муніципальна варта», - розповів він.

Сьогодні «народна дружина» налічує близько 1000 чоловік. Їхні функції та завдання визначаються просто: не дати знахабнілим особам обкрадати магазини, квартири, склади, а також інше міське та приватне майно.

«Ще раз наголошую: порядок у місті перебуває під контролем міської влади та відповідальних городян. Не рекомендую нікому порушувати порядок проявляти якісь активні дії під час комендантської години або, боронь Боже, націлюватися на злочини, користуючись сьогоднішнім важким становищем. У Херсоні діє військовий стан та посилилася відповідальність за аморальну позицію щодо до міста та його мешканців. Не випробовуйте долю», - зазначив Колихаєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: