Рашисти встановлюють режим жорстокого терору на тимчасово окупованих територіях України

36f00aac-ea35c90d72b27277982e92b96f34f0d8

Російські загарбники катують та викрадають місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях. Вони виганяють людей з їхніх будинків, забирають їжу та особисті речі.

Про це повідомляє  Уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.
У приміських селах Чернігова загарбники розміщують свою техніку поміж хатами, залякують людей, відбирають їжу.
В Охтирському районі в селах російські терористи вигнали людей з будинків, знущаються над ними, забирають їжу, ламають телефони та палять будинки. З деяких населених пунктів забирають усіх чоловіків та вивозять у невідомому напрямку.
На Херсонщині військовослужбовці РФ обстріляли цивільних людей в с. Паришеве Білозерського району. Вогнепальне поранення грудної клітини отримав 74-річний пенсіонер і три кулі влучили в 16-річного підлітка.
"Захоплення цивільних заручників та терор населення окупованих територій є прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 і 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.
Закликаю міжнародну спільноту до рішучих дій для стримування агресії Російської Федерації та примушення країни-агресора до негайного припинення військових дій на території України", - пише Людмила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: