путін переходить до плану «Б» після суттєвих поразок у війні проти України, — WSJ

Путін
amn.com.

росіяни взялись за втілення нової стратерії, що полягає у забезпеченні ключових територіальних цілей, позаяк окупантам не вдалось досягти швидкого успіху на жодному із напрямків.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на заяви високопоставлених чиновників США у неділю, 20 березня.

Ідеться про перехід кремля до плану «Б»: серед іншого, путін наказав шукати важелі впливу, аби примусити український уряд погодитись на нейтралітет між рф та Заходом. володимир путін, президент країни-агресорки, має намір змусити Київ прийняти усі російські претензії щодо південних та східних територій.

путін хоче забезпечити «сухопутний міст» між західною рф та тимчасово окупованим Кримом, а також розширити контроль над регіоном Донбасу. Чиновники припускають, що водночас окупанти, найімовірніше, не припиняють ницо знищувати українські міста, що за планом рф, примусить президента України Володимира Зеленського погодитись на його умови.

У разі відмови — путін спробує утримати всі території, які тимчасово взяла під контроль його армія. За оцінками американських чиновників, схоже, йдеться про повернення до тактики облоги.

Водночас справи у росіян кепські. окупанти зіштовхуються із проблемами у межах логістики, скорочення запасів високоточних боєприпасів, а також й — про особові втрати. У Пентагоні вважають, що до семи тисяч росіян уже загинули на війні проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: