рф заявила про смерть 557 своїх солдат у війні з Україною

армія РФ

Російські журналісти дізналися про список імен 557 загиблих російських солдатів на війні з Україною.

Про це повідомляє російська служба BBC, пише УП.

«Регіони Росії по-різному ставляться до оприлюднення інформації про загиблих. Наприклад, у Дагестані та Північній Осетії офіційно повідомили вже про 77 загиблих (сумарно). Представники районних адміністрацій особисто приходять на кожен похорон.

У 15 російських регіонах не було жодного повідомлення про загибель військових від офіційних осіб. Але, наприклад, в одному з таких регіонів - у Кемеровській області - вдалося підтвердити повідомлення про похорон 7 російських військових, які загинули в Україні», – йдеться у статті.

Зазначається, що у деяких регіонах Росії ЗМІ, які повідомили про загибель російських військових, почали видаляти публікації. Іноді це відбувається через день-два, іноді протягом години.

Один із сибірських журналістів сказав: «На рівні обласного уряду всім виданням було дано вказівку не публікувати дані про втрати у спецоперації. Бувають випадки тиску на (родичів загиблих – ред.) місцевої адміністрації, мовляв, зараз не потрібно піднімати шум, потім знайдемо спосіб увічнити їхню пам'ять».

Наразі у РФ відоме ім'я одного загиблого чоловіка, якого родичі називають срочником. Це уродженець села Озерне Саратівської області Максим Ханигін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: