Ворог вже не мріє захопити Київ, — Резніков

ООС
Фото з відкритих джерел

З початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну, ЗСУ дають гідну відсіч загарбникам. Нині країна-агресорка намагається поповнити свої втрати найманцями з усього світу, та це тільки штовшає їх у пекло.

Про це 21 березня у зверненні повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

З його слів, за 25 днів вторгнення українці збили майже сто ворожих літаків та 120 гелікоптерів, знищили майже пів тисячі танків і півтори тисячі бойових броньованих машин.

«Ворог вже не мріє захопити Київ, захлинувся на Чернігівщині та Сумщині, отримує болючих ударів під Харковом, на Миколаївщині, Херсонщині та Луганщині.
Величезна роль у тому, що плани ворога зруйновані, а наша оборона стає активнішою – у героїчних захисників Маріуполя. Завдяки їхній самовідданості і надлюдській мужності врятовано десятки тисячі життів по всій України. Маріуполь сьогодні рятує і Київ, і Дніпро, і Одесу. Усі повинні це розуміти», - вважає міністр.

Мешканці Херсону, Енергодару та інших міст, які без зброї протестують проти російських окупантів, демонструють, що воля українського народу незламна. І ворогу краще забратися геть, додає він.

Попри обіцянку не висвітлювати інформацію про постачання зброї, Резніков все ж поділився деякими цифрами.

«Але можу сказати, що за останні дні команда Міноборони доставила та передала ЗСУ 51 тис. бронежилетів 4 класу захисту за стандартами НАТО. Цей захист придбано переважно за кошти держбюджету, а отже – завдяки всім українцям. Ми працюємо цілодобово і готуємо наступні партії», - додав він.

І зазначив, що попереду Україну чекає ще багато випробувань.

«Україна веде стратегічну оборонну операцію проти набагато чисельнішого противника і під загрозою наземного вторгнення білоруських військ. Ми зазнаємо втрат. Ворог руйнує наші міста і підриває економіку. Ситуація дуже непроста.
Але поки збережено нашу армію, яка посилюється резервом, – ми будемо боротися. І переможемо»! — резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: