Зрадників України Ані Лорак, Повалій та Герелла позбавлять почесних звань

ac446fe3902d269b96ebb839be6bfbee-wide-big

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підтримав ініціативу профільного Комітету ВР про позбавлення почесних звань «народний артист України» та «заслужений артист України» кінорежисера бортка, співаків баскова, герелла, кіркорова, куєк (лорак), лободи, крутого та повалій.

"Не можуть бути Народними чи Заслуженими артистами України зрадники.

Радий, що комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики ВР звернувся з заявою до Президента України Володимира Зеленського з проханням про позбавлення державних нагород – почесних звань «Народний артист України» та «Заслужений артист України» щодо «артистів»: Баскова, Бортко, Герелло, Киркорова, Куєк (Лорак), Лободи, Крутого, Повалій.

Коли тисячі українських і світових митців засудили війну, яку розв’язала росія проти України, вони продовжують свою творчість на території цього мордору, сплачуючи податки державі-агресору. А про свою позицію щодо вторгнення – мовчать.

Мовчання громадян України чи нагороджених званнями в Україні прирівнюється до зради. Вони мовчать, навіть коли їхній новий роботодавець бомбить українські міста і вбиває наших дітей, цивільних громадян, тих, хто захищає країну. Вони не мають права носити звання Народних чи Заслужених артистів. Для цього треба бути з Народом України чи Заслужити це звання. В жодного з цих людей такої риси нема.

Міністерство культури та інформполітики приєднується до заяви комітету. Прошу Президента України Володимира Зеленського підтримати цю ініціативу і позбавити державних нагород - почесних звань згідно списку Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики", -   він у своєму Телеграм-каналі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: