Моряків зі Зміїнного хочуть повернути з полону

744ab2e-274613809-10209677402288973-6347948383384839891-n

Українських моряків з острова Зміїїний, яких взяли у полон окупанти, хочуть обміняти на росіян.

Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв'ю Суспільному, зазначивши, що вони сподіваються на це вже найближчим часом.

З її слів, ЗСУ врятували одинадцятьох російських моряків, які тонули у Чорному морі. росія заявила, що готова до обміну, але проблема в іншому: окупанти взяли в полон не лише українських моряків, а загалом 92 особи.

До української сторони із цим запитом звернулась російська омбудсменка Тетяна Москалькова. Однак вона пропонує паритетний омін, себто моряка на моряка, водія на водія.

«Я кажу – добре, але скажіть мені, будь ласка, а кого нам міняти на наших міських голів, яких захопили окупанти в полон? Нам треба теж захоплювати ваших цивільних? Що нам зробити, якщо ви кажете про паритетний обмін? Військовополонені, вони мають свій порядок обміну, є картки, які подає РФ, які подаємо ми», - зазначила Верещук.

російські окупанти атакували острів Зміїнний у перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого. Вони пропонували українським захисникам здатись, на що отримали відповідь «Русский корабль, иди нах@й». У той же вечір президент України Володимир Зеленський заявив, що усі захисники загинули та присвоїв їм звання Героїв України, але за кілька днів у Військово-морських силах ЗСУ заявили, що вони - живі та перебувають у полоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: