Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою

1646128362-6309

Самоназваний президент Білорусі Олександр Лукашенко фактично не керує армією своєї країни. Та ймовірність вторгнення РБ залишається високою.

Про це повідомив генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун ефірі інформаційного телемарафону, пише УНІАН.

"Можливість вторгнення з боку Білорусі залишається досить високою. Відомо, що вони вже підготували перший ешелон - 5 батальйонно-тактичних груп, це близько 5 тис. військових, які можуть у будь-який момент перетнути кордон. Вони мають також резерв, це ще близько 5 тис. людей. І ще приблизно стільки ж підготовлено для так званої третьої хвилі перекидання резервістів. Загалом це від 10 до 15 тис. військових, які вони можуть запустити в Україну", - зазначив Ягун.

За його словами, зараз основна роль білоруської армії - це тиловий резерв, забезпечення логістики для російських окупантів через їхню країну.

"Вже можна сказати, що білоруси, хочуть вони того чи ні, вже фактично беруть участь у війні з Україною. Інша проблема Лукашенка в тому, що він фактично не керує своєю армією. Керівник білоруської РНБО та голова Генштабу перебувають під оперативним керуванням Росії", - констатував генерал СБУ.

Ягун також назвав ключові можливі тактичні цілі білоруських військових на Волині.

"Їхні напрямки - це Володимирець на Рівненщині, а також Ковель і Луцьк. Це дві головні артерії постачання зброї із Заходу", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: