окупанти знищили вже п'ять корпусів лікарні в Маріуполі, та медики продовжують працювати

лікарня
ілюстративне фото

російські окупаційні війська практично зруйнували усі шість корпусів міської лікарні №1 в українському Маріуполі, однак медики продовжують надавати допомогу пацієнтам навіть під обстрілами та без світла.

Про це повідомили у мерії в середу, 24 березня.

У перші дні блокади міста сюди привозили десять-п'ятнадцять поранених, нині - йдеться вже про сотні, кажуть у відомстві.

І додають: спершу швидкі не встигали доставляти травмованих внаслідок російської агресії, та тепер частини машин немає: їх знищили окупанти. А ті, які залишились, не можуть їздити розбитими дорогами.

«Поранених маріупольців почали приносити на ношах рідні чи сусіди. За добу до лікарні надходило близько 100 і більше людей. І кожному потрібно допомогти, десь перев'язати рану, залишену осколком снаряда, комусь провести термінову операцію або зупинити сильну кровотечу. Усі відділення лікарні перейшли до режиму екстреної допомоги. Кожен лікар, кожна медсестра працюють на межі своїх можливостей. І це в той час, як зовні триває обстріл. З шести корпусів лікарні зараз уцілів лише один», - розповідають у міськраді.

Медики лікують пацієнтів у підвалах при свічках, бо економлять пальне, вмикаючи дизельні генератори для тяжких операцій та гемодіалізу. Наразі більше немає можливості надавати необхідну медичну процедуру з очищення крові при нирковій недостатності.

Але у підвалах лікарні не лише медичний персонал та пацієнти. Жителі прилеглих будинків також знайшли притулок у лікарні. Загалом у різні періоди Міськлікарня №1 вкривала від 600 до 700 осіб. Їжу для людей, поки це було можливо, готувати на багаттях на території лікарняного містечка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: