Українців, яких незаконно депортують до рф, працевлаштовують на Сахаліні, - розвідка

pereselenci-800x445
ілюстративне фото

російські окупанти незаконно вивозять мешканців тимчасово окупованих територій України до росії. Спершу їх розмущують у фільтраційних таборах, згодом висилають до віддалених районів, таких як-от Сахалін, де пропонують працевлаштування.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у четвер, 24 березня.

Тим, хто пройде фільтраційний табір, залучають до робіт у економічно-депресивних районах країни-агресорки. Людям, які погоджуються, видають російські документи, згідно з якими виїзд звідти заборонений упродовж двох років.

Нині відомо, що такий фільттабір розгорнули у Докучаївську, що на Донеччині. У мешканців відбирають документи та приводять на допити з працівниками ФСБ рф. Ті, натомість, шукають громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців. Далі людей переправляють до РФ, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край.

У ГУР також додають, що окупанти поводяться жорстоко із незаконно департованими: не надають необхідної медичної допомоги та не годують.

Нагадуємо, 24 березня у Маріупольській міськраді заявили, що окупанти примусово вивозять мешканців лівобережної частини міста, яке нині перебуває у блокаді понад двадцять днів, на територію рф. У фільтраційних таборах вже перебувають щонайменше шість тисяч маріупольців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: