Звільнено з полону усіх членів екіпажу судна «Сапфір», які рятували прикордонників зі Зміїного

photo_2022-03-24_19-52-28

Сьогодні, 24 березня за наказом Президента України Володимира Зеленського відбувся перший обмін військовополоненими – 10 українських військовослужбовців звільнено в обмін на 10 окупантів.

Про це повідомляє міністерство інфраструктури України.

У рамках обміну також було звільнено 19 цивільних – це весь екіпаж українського рятувального судна «Сапфір», а також боцман та наглядач маяка острова Зміїний. У росію вирушать 11 цивільних моряків, яких було врятовано із затоплених суден біля Одеси.

Україна робить усе можливе для повернення усіх своїх громадян. Також здійснюються заходи щодо повернення під наш контроль захопленого майна, зокрема і рятувального судна «Сапфір».

Нагадаємо, що цивільне рятувальне судно «Сапфір» було захоплене російськими військовими кораблями 26 лютого під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний.

Усього, з початку активної фази війни агресором було захоплено 3 українські судна - «Сапфір», танкер «Афіна» й суховантаж «Принцеса Ніколь», на яких сукупно перебувало 50 членів екіпажу. Захоплення військовими кораблями країни-окупанта цивільних суден є прямим порушенням норм Міжнародного морського права та Міжнародної конвенції з безпеки мореплавства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: