Від початку війни СБУ затримала 350 диверсантів

СБУ
Фото ілюстративне\з відкритих джерел.

З початку війни СБУ затримала понад 350 учасників ДРГ і ліквідувала міжнародні канали вербування найманців до війська окупантів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ продовжує системно протидіяти розвідувально-підривній діяльності російських окупантів. Зокрема, вже ліквідовано більше 20 ДРГ, а понад 350 їх учасників – затримано.

Також масово проводиться викриття агентів ворожих спецслужб. А в ході багатоетапних спецоперацій нейтралізовано спроби ворожої воєнної розвідки переправити до України бойовиків з Близького Сходу – серед іншого, викрито особу, яка займалась підбором і вербуванням найманців для армії загарбників.

«Це лише окремі приклади тих результатів, які ми отримали з початку війни. І вони – наслідок злагодженої роботи багатьох співробітників СБУ, котрі у надважких воєнних умовах працюють чітко і злагоджено – як єдина команда. Сьогодні багато наших колег зі зброєю в руках знищують ворога на полі бою. Але не менш важливий напрям – протидія розвідувально-підривній діяльності. Й наразі ми вдосконалюємо досвід, який Служба безпеки отримала за 30 років свого існування, і робимо все, аби усі можливості спецслужби максимально ефективно працювали на безпеку країни», – зазначив Голова СБУ Іван Баканов у день 30-річчя від створення Служби.

Так, серед нещодавніх результатів СБУ є наступні:

  • у Києві знищено озброєне диверсійне угруповання РФ. Для маскування підривної діяльності вороги намагались видавати себе за підрозділ української Територіальної оборони;
  • викрито більше 10 агентів російських спецслужб, причетних до сприяння загарбникам і військових злочинів на тимчасово окупованій території Луганської області;
  • затримано учасників агентурних мереж РФ, які збирали розвіддані про засоби радіоелектронної боротьби та безпілотні літальні апарати українських військових підрозділів;
  • у Запоріжжі нейтралізовано спроби спецслужб окупантів здійснити так звану «федералізацію» регіону. Свій задум ворог намагався реалізувати через входження своїх агентів до складу органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: