Деблокувати Маріуполь без літаків і важкої бронетехніки неможливо, - Президент

277426146_1105928976636911_1518570108609356818_n

Деблокувати Маріуполь без достатньої кількості важкої бронетехніки та літаків не є можливим.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

Глава держави зауважив, що сьогодні у Польщі відбулася зустріч міністрів закордонних справ та оборони України з колегами зі Сполучених Штатів Америки, до них приєднався і Президент США Джо Байден.

"Як мені доповіли, переговори стосувалися, зокрема, й цих життєво важливих інтересів, про які я зазначив. Стосувалися того, що ми дійсно потребуємо, поки продовжується цей пінг-понг – хто і як повинен передати нам літаки та інші інструменти захисту. Україна не може збивати російські ракети з дробовиків, з кулеметів, яких забагато у поставках. А деблокувати Маріуполь неможливо без достатньої кількості танків, іншої бронетехніки та, обов'язково, літаків. Про це знають всі захисники України. Знають всі захисники Маріуполя. Знають тисячі людей – громадяни, цивільні, які там вмирають у блокаді", - заявив Зеленський.

На його переконання, це знають і у Сполучених Штатах Америки, знають усі європейські політики. "Ми сказали всім. І це мають знати якнайшвидше і якнайбільше людей на землі. Щоб усі розуміли, хто й чому просто побоявся запобігти цій трагедії. Просто побоявся ухвалити рішення. Життєво важливе", - наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: