Окупанти примусово вивезли маріупольських дітей, які загубилися чи втратили батьків, до Донецька

1623110684_387091_99

У лікарні ім. Вишневського в окупованому Донецьку нині перебувають діти без батьків, вивезені російськими загарбниками з Маріуполя.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власні джерела у Донецьку, яким телефонували.

«Так, у Донецьку, у лікарні ім. Вишневського у Київському районі, у другому інфекційному відділенні перебуває багато діток, яких привезли з Маріуполя. Одяг у них є, але діти потребують памперсів, сумішей молочних для малюків і фруктів. Діти без батьків. Потрібно шукати батьків та не ігнорувати будь-яке оголошення про пошук дитини», - повідомила мешканка Донецька.

Деякі активісти в окупованому Донецьку закликають допомогти маріупольським дітям. Медсестри у лікарні також кажуть, що лікарня не відмовиться від допомоги цим дітям.

Жителі у Донецьку розповідають, що ту двох школах №№25 та 31 Ленінського району, а також у гімназії №70 у Київському районі перебувають біженці, яких російські військові вивезли зі зруйнованого Маріуполя. Наприклад, у школі №31 зараз перебувають близько 250 маріупольчан. Але ці люди не постійно тут живуть, вони ночують. Потім, якщо у біженців не знаходяться родичі в Донецьку, які можуть їх забрати, людей вивозять до таганрога, до росії. Попередньо у людей забирають документи та телефон, які потім повертають, але не всім.

За словами донеччан, люди, яких привезли з Маріуполя, «перебувають у тяжкому психологічному стані, видно, що вони змучені, знесилені таздебільшого мовчать».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: