Російські війська рівняють все "Градами" на Київщині, щоб розчистити собі шлях для наступу

81ccda41eeaab8c6fb9ceba621030991

Але українські військові вже готуються "тепло" їх зустріти та відправити "додому" - просто в пекло

Випалені будинки та знищені фермерські господарства. Ворог нещадно криє артилерією північну Київщину. Не зважаючи, що в деяких селах досі лишаються мирні жителі. Гуркіт снарядів чутно навіть вдень. Обстрілами окупанти прикривають прохід своєї техніки, яка скупчується в одному з сіл на околицях столиці. У Генштабі кажуть, окупанти ще пробуватимуть прорвати лінію оборони наших збройних сил на Броварському напрямку. Попередні спроби армійці відбили.

Про це повідомляє ТСН.

Ворожа артилерія не стихає: луплять із важкого по околицях відранку. Армійці кажуть, останніми днями ворог змінив тактику - кучно кладе снаряди спочатку з реактивних систем залпового вогню, а потім зі ствольної артилерії. «Після 19-20 починається щільний обстріл «Градами». Не так як раніше, а так, 2-3 машини, повними пакетами. Тобто досить щільно почали працювати», - кажуть бійці.

Окупанти скупчились у сусідньому селі, всього за 10 кілометрів звідси. Їхню техніку щільно прикриває ліс, з якого й гатять по мирним домівкам. Нещадно розстрілюють будинки, аби розчистити собі шлях для наступу, кажуть армійці. Про невдалу спробу свідчить спалена техніка, яка намагалась прорватись у село. Ця спалена бронемашина ворога - справа рук Андрія. Він поцілив її з ручного гранатомета, та ще й підбив танк. «Постріляли тут, повоюювали. Майже цілий день тут перестрілювались. Один танк тільки увійшов, інші тут полягли», - каже боєць.

Андрій добре знається на знищенні ворога, на війні вже 8 років. Разом із братом, який зараз боронить Маріуполь, вони не чулись з ним вже тиждень. Тож і не встиг повідомити, що за бій з окупантом йому президент присвоїв орден  "За мужність". Але хто їх рахує, жартує Андрій, бо головна нагорода - Перемога.

«Швидше б вже вперед. Повибивати їх за границю та й хлопцям на Донбас допомагати», - каже Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: