Українці звернулись до президента, ВРУ та Уряду щодо перемовин з рф

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

Українці закликали підтримати звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України та Уряду стосовно перемовин із країною агресоркою рф.

Про це повідомляють на сторінці Руху Опору Капітулиції в понеділок, 28 березня.

«24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, приводом для якого були надумані і абсолютно безпідставні вимоги про демілітаризацію, денацифікацію, деукраїнізацію та відмову України від курсу на членство в НАТО. Це вторгнення стало продовженням збройної агресії, яку Росія розпочала проти України ще 20 лютого 2014 року. Головна мета Росії залишається незмінною – це знищення України і Українського народу.Кремль прагне примусити Україну до капітуляції. Задум російського керівництва полягав у швидкому розгромі Збройних Сил України, захопленні Києва і одночасній окупації значної частини держави. Ворог не досяг жодного стратегічного завдання війни. Збройні Сили України не зазнали поразки. За цих умов укладення миру на умовах агресора є неприпустимим і злочинним, матиме катастрофічні наслідки для долі України і за рівнем загрози дорівнює національній зраді», - йдеться у документі.

Будь-які змістовні домовленості з Росією мають укладатися лише після виконання такої попередньої умови: негайне припинення бомбардувань території України та виведення усіх російських військ.

Ключовою вимогою агресора є відмова України від курсу на членство в НАТО і міжнародне-правове закріплення її позаблокового статусу. Ця вимога позбавляє нашу державу права брати участь в оборонних союзах і залишає її сам на сам з Росією. В інформпросторі з’явилися заяви представників влади про можливість компромісу щодо нейтрального статусу України та ймовірного внесення змін до Конституції, які передбачають курс України на членство в НАТО.За жодних умов Україна не повинна шукати миру на умовах агресора.

Такий «мир» робить даремними ті величезні жертви, яких вже зазнала українська нація. Це буде наругою над пам’яттю про загиблих українських воїнів, ігноруватиме страждання мільйонів українців, що потерпіли від жорстокості окупантів. А головне, це аніскільки не гарантуватиме безпеки України. Росія ніколи не виконувала і не виконуватиме жодних міжнародних угод, укладених з Україною. Такий мир стане прелюдією до майбутніх міжнародних злочинів Росії проти України, інших держав і всієї міжнародної спільноти.

В разі капітуляції величезні жертви, яких сьогодні зазнала Україна, будуть мізерними у порівнянні з її втратами в майбутньому.Україні потрібне мирне врегулювання, яке ґрунтується на міжнародному праві, не суперечить Конституції України та її національним інтересам.

Підписати звернення можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: