окупанти понад сорок разів за добу обстріляли Київщину

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

Упродовж понеділка, 28 березня, російські окупаційні війська більш ніж сорок разів відкривали вогонь по житлових масивах у Київській області. Через це зруйновано понад пів тисячі інфраструктурних об'єктів.

Про це наступного дня повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Він пояснив, що контрольованою ситуація залишається тільки у Білоцерківському, Бориспільському, Обухівському та Фастівському районах. Водночас у Бучацькому районі, в окремих громадах, ведуться бої та обстріли. Там практично у кожній громаді зруйнована інфраструктура.

У Вишгородському районі, зокрема в Іванківській, Димерській та Поліській громадах, почалась гуманітарна катастрофа, а Славутич - ізольований повністю.

Павлюк каже, що окупанти перегруповують війська та виводять частину підрозділів на території білорусі для відновлення боєздатності.

На Гомельщині, що в білорусі, зафіксовано перевезення мобільної балістичної ракетної системи «Іскандер-М» в напрямку Державного кордону з Україною. Але саме з території Білорусі в перший день війни до Київської області увійшли російські загарбники.

«Вони окупували три територіальні громади Вишгородського району – Поліську, Іванківську та Димерську. Українські військові готові до будь якого сценарію і безумовно враховуємо будь-які варіанти оборони», - додав начальник Кивської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: