Українці – не наївні люди, українці вже навчилися, що довіряти можна лише конкретному результату, - Зеленський про результати переговорів

Screenshot_78

Президент назвав позитивними сигнали з переговорного майданчику, але вони не заглушають розриви російських снарядів - ворог досі на нашій території, обстріли наших міст продовжуються.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 29 березня.

"Маріуполь заблокований. Ракетні та авіаційні удари не припиняються. Це – реальність. Це – факти. Тому Збройні сили України, наша розвідка, усі, хто долучився до оборони держави – це на сьогодні єдина гарантія нашого виживання як народу і як держави. Гарантія, яка реально працює. Так можна називати позитивними ті сигнали, які ми чуємо з переговорного майданчику, але ці сигнали не заглушають розриви російських снарядів", - сказав він.

Володимир Зеленський наголосив на тому, що ризиків - багато.

"Звісно, ми не бачимо підстав для довіри словам, що звучать від тих чи інших представників держави, яка продовжує воювати заради нашого знищення. Українці – не наївні люди, українці вже навчилися і за ці 34 дні вторгнення і за ці вісім років війни на Донбасі, що довіряти можна лише конкретному результату, фактам, якщо вони зміняться на нашій землі. Безумовно, Україна налаштована на переговори і буде продовжувати переговорний процес у тій мірі, в якій це справді від нас залежить".

Російські війська мають залишити окуповані райони - ось кінцева мета.

"Має бути реальна безпека для нас, для нашої держави, для суверенітету, для наших людей. Російські війська мають залишити окуповані райони. Суверенітет і територіальна цілісність мають бути гарантовані. Жодних компромісів щодо суверенітету і нашої територіальної цілісності бути не може. І не буде. Це чіткі принципи. Це чітке бачення можливого результату".

А тим у соціальних мережах, хто сприймає слова так, ніби це вже факти, президент нагадав одне: ми живемо в демократичній державі і воюємо за нашу свободу. За свободу для нашого народу. "Тому будь-які рішення, які мають значення для всього нашого народу, повинні ухвалюватися не однією людиною й не групою людей із будь-якими політичними поглядами, а всім нашим народом. Мудрим народом України", - резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: