До білорусі звозять на лікування окупантів, опромінених на ЧАЕС

чаес
Фото з сайту volodymyrets.city

російських солдатів, які отримали опромінення, перебуваючи у зоні відчуження в Україні, ушпиталюють у білоруському Гомелі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у п'ятницю, першого квітня.

окупанти отримали значні дози опромінення під час перебування на Чорнобильській АЕС, яку вони тримали під своїм тимчасовим контролем більше місяця.

Звозять їх у Гомельський республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини.

Нині також шириться інформація про смерть одного з загарбників, утім поки немає офіційного підтвердження, зазначили першого квітня у Міноборони України. Там також кажуть, що ушпиталили 26 російських загарбників, які вийшли із зони відчуження, а ще 76 у тяжкому стані відправили до госпіталів для вимушеного лікування у білоруському Гомелі.

Нагадуємо, російські окупаційні війська захопили ЧАЕС у перший день повномасштабної війни проти України, 24 березня. Працівники перебували у заручниках із мінімальним запасом продуктів та ліків. Вони підримують функціонування станції під дулами окупантів. Відомо, що більшість із колективу просто перебувають на межі виснаження, втім люди бунтують, щоранку вмикаючи по гучномовцях Гімн України.

31 березня окупанти озвучили рішення покинути зону відчуження працівникам та вирушили колонами у сторону білоруського кордону. За даними Енергоатому, росіяни будували фортифікаційні споруди та окопи у Рудому лісі, який є найзабрудненішим місцем у всій зоні відчуження. Вранці першого квітня зазначалось, що всі вороги вийшли із Чорнобиля, втім вдень неподалік ЧАЕС помітили російський танк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: