Оксані Линів оголосили бойкот

линів
фото: www.oper-graz.com

Українська диригентка й музична директорка Муніципального театру Болоньї в Італії Оксана Линів готує прем’єру опери Петра Чайковського «Іоланта» російською мовою за участі російських виконавців та музикантів, яким для співпраці достатньо лише написати заяву про засудження війни.

Через це із заявами виступили українські мисткині, які відмовляються грати на концертах, де беруть участь росіяни та звучить російська музика, повідомляє Суспільне.

«У цей надважкий час для моєї країни культурний фронт веде не менш запеклу боротьбу! Я повідомляю, що не беру участь у проєктах, в яких задіяні росіяни та російська музика. Моя участь в «Іоланті» Чайковського скасована!», — написала оперна співачка Людмила Корсун.

Також від участі у концерті з музикою російських композиторів і за участі російських музикантів відмовилася Вікторія Польова. Українська композиторка стверджує, що це стосується не лише концерту Линів, а й інших, які їй пропонують. Польова переконана, що зараз в кожної людини має бути тверда позиція щодо подібних питань:

«Війна точиться скрізь, всі духовні дії (а музика і є духовною дією) є зброя. Кожний виступ українського композитора зараз є політичним висловом. І якщо моя музика буде зливатися в одному концерті з російською, то це все одно, що обійматися з вбивцями», – стиверджує Польова.

Культурна платформа Ковчег «Україна» опублікувала заяву, що припиняє будь-яку співпрацю з Линів. Там повідомили, що диригентка офіційно заявила, що готова співпрацювати з росіянами. Для цього їм достатньо написати заяву про засудження війни.

«Ми шоковані тим фактом, що 7−9 квітня в Teatro Comunale Bologna його музична директорка українська диригентка Оксана Линів готує прем’єру опери Петра Чайковського «Іоланта» російською мовою за участі російських виконавців і музикантів. Українські солісти та композитори вже відмовилися від такої ганебної співпраці. Утім, сама пані Линів офіційно заявила, що готова співпрацювати з росіянами, а для цього російським артистам достатньо лише написати заяву про засудження війни», – ідеться в заяві.

Оксана Ярославівна Линів — українська диригентка. Перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац. Засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця та головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. Почесна громадянка м. Броди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: