Хакери з Росії поширили повідомлення з фейковими посиланнями на Telegram для отримання особистих даних українців

866a9909-25f9a2ec7d295691e5a559e706263fe0

У результаті подібних атак зловмисники викрадають дані сесії, перелік контактів та історії листування в Telegram.

Українські фахівці зафіксували кібератаки з Росії, які спрямовані на отримання доступу до облікових записів Telegram.

Про це повідомляють Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, та Кіберполіція України.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Як діяли хакери

Злочинці поширили серед громадян України повідомлення зі шкідливим посиланням на начебто вебсайт Telegram, щоб отримати несанкціонований доступ до облікових записів, зокрема і з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS. В результаті кібератак зловмисники викрадають дані сесії, перелік контактів та історії листування.

Українські кіберфахівці заблокували хостинг, з якого велися атаки, однак зловмисники "переїжджають" на хостинги РФ. Тому користувачів платформи закликають завершити усі сеанси у Telegram, крім поточного.

"Закликаємо бути пильними та взяти до уваги описаний вектор атак, а також не переходити за підозрілими посиланнями та встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (поряд з кодом із SMS). У разі отримання подібних повідомлень просимо терміново інформувати суб'єкти забезпечення кібербезпеки України з метою вжиття невідкладних заходів з блокування шкідливих вебресурсів", - наголошують у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: