Окупанти у Бучі заміновували тіла загиблих

277987870_362696905867984_776684203363071546_n

Зі щойно звільненої Бучі вивозять цілий арсенал вибухонебезпечних «подарунків» ворога.

Про це повідомляє Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, яка відвідала Бучу разом з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським.

«Побували разом з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським в Бучі на Київщині. Її звільнили від окупантів, але від наслідків їхніх звірств тут доведеться оговтуватись ще довго: вбиті цивільні на вулицях, розстріляні авто, катівні в підвалах, зруйнована цивільна інфраструктура», — написала Венедіктова.

З Бучі вивозять цілий арсенал вибухонебезпечних «подарунків» ворога. Вони замінували дороги і житлові квартали. Заміновані навіть деякі тіла вбитих російськими катами мирних громадян. Вони залізли в квартири і там, де по фотографіях побачили, що мешканці-військові чи правоохоронці позалишали розтяжки-привіти.

«Подякувала рятувальникам, які відпрацьовують звільнені території, щоб дати дорогу прокурорам та слідчим, які йдуть слідами воєнних злочинів РФ.

По всій Київщині зараз наші слідчо-оперативні групи метр за метром досліджують місця злочинів. Ми збираємо докази для національних судів та Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Докази вже не просто воєнних злочинів, а злочинів проти людяності. І ми доведемо кожен факт, щоб покарати тих, хто мучив, мордував та знищував українців», — повідомила Генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: