Румунія роздає громадянам віком до 40 років таблетки йоду - "про всяк випадок"

Screenshot_119

Румунія на тлі війни в Україні починає кампанію з інформування своїх громадян про те, як зберігати та приймати таблетки йоду у разі ядерного інциденту.

Про це повідомляє Politico.

З середини квітня усім громадянам Румунії віком до 40 рокі роздадуть таблетки йоду . В якості підготовки з понеділка міністерство розпочне кампанію з інформування громадськості, в якій порадить людям, яких профілактичних заходів вживати, щоб уникнути радіаційного опромінення.

"На даний момент немає жодної небезпеки, яка б змушувала приймати ці таблетки", – наголошується у заяві міністерства охорони здоров’я Румунії.

Політика Румунії відповідатиме політиці Фінляндії, Болгарії, Бельгії та інших країн, які протягом певного часу надавали своїм громадянам безкоштовні таблетки йоду, а деякі країни повідомляють про збільшення попиту на таблетки йоду після вторгнення Росії в Україну.

У разі ядерної аварії радіоактивний йод може бути розсіяний у повітрі і поглинатися щитовидною залозою, що призводить до раку щитовидної залози. Таблетки йоду можуть блокувати це всмоктування і знижувати ризик раку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: