Загарбники не можуть прослуховувати телефонні розмови українців - голова Держспецзв'язку

360_240_1498568713-9864

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь повідомив, що від початку вторгнення росії розглядалося питання про обмеження дзвінків з українських сім-карток до абонентів російських операторів.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Сьогодні».

"Від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії дійсно розглядалося рішення про обмеження дзвінків з українських сім-карток до абонентів російських операторів. Фактично воно майже було ухвалене, однак від нього все ж вирішили відмовитися. Це дало можливість прослуховувати розмови ворожих військових, чиї системи зв’язку виявилися недієздатними, та отримувати безліч вкрай важливої для нашої боротьби з агресором інформації", - повідомив він.

Відповідаючи на запитання щодо можливого прослуховування української сторони, Щиголь зауважив, що наразі немає жодних підтверджень щодо здатності російських військових прослуховувати розмови українців. "Усі такі заяви виявилися фейками і частиною інформаційно-психологічних операцій. Їхня мета – залякати українців, а також примусити наших громадян припинити повідомляти інформацію про місця пересування ворожої техніки", - зазначив Щиголь.

Він додав, що це – не єдиний випадок поширення серед громадян дезінформації і згадав приклад, коли було розповсюджено фейкове повідомлення, що вночі українцям телефонуватимуть з невідомих номерів з метою наведення цілей для авіабомбардування, і нібито порада – відключити телефони. Звісно, воно виявилося неправдою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: