"Ірина стала символом Бучі", - історія жінки, фото якої облетіло увесь світ

bed4d6c652a0fbfcf227093a511ad72c

Ірина з села Михайлівка-Рубежівка стала жертвою російської окупації, коли поверталася додому через Бучу. У жінки залишились двоє доньок та чоловік.

Про це розповідає ТСН.ua.

"Наша мама була на роботі в Києві в "Епіцентрі" на Берковецькій. Вона пробула там тиждень війни, думала, що там буде безпечно, але ні, почались обстріли. Вона вирішила, що все ж поїде додому, бо вдома є погріб і є де сховатися. Вона сіла на велосипед і поїхала у цю сторону. Це було 5 березня, тоді масово наступали на Ірпінь", - розповідає нам донька загиблої Надія.

Ірина добралася велосипедом до центру Ірпіня, і аж тоді зателефонувала донькам і повідомила, що їде додому.

"Ми намагалися її відмовити і просили, щоб вона поїхала у сторону вокзалу і шукала евакуацію. Але вона лише сказала молодшій сестрі: "Все доця, мама любить тебе, давай, бо мені важко крутити педалі". І через годину у нас з нею вже не було зв'язку", - розповідає Надія.

Доньки Ірини сподівалися, що мама доїхала додому, але не виходить на зв'язок, бо в селі його просто немає. Не було там і світла та газу.

"Наступного дня ми зранку побачили допис у Facebook, в якому військовий розповів, що через КП "Українськ" проїжджала жінка і вона потрапила під обстріл. Ми намагались дізнатись, хто ця жінка, яка вона на вигляд і на вік, бо ми одразу зрозуміли, що це та територія, де мама мала проїжджати", - розповідає Надія.

"На відео видно, що її не просто пристрелили, у неї ще щось із ногою, наче відірваний якийсь шматок. У цьому місці тоді їхали танки і не факт, що у неї було лише вогнепальне поранення. Моя мама свого часу допомагала дуже багатьом людям і мені здається, що така смерть - дуже страшна для неї і несправедлива. І ось вже 6 днів, як ми по моргах намагаємося знайти маму. Хіба таке могли зробити люди? Це нелюди!", -  додає Надія.

Доньки Ірини дізнались, що загибла - світловолоса жінка у синій куртці з емблемою торгового центру, де працювала їхня мама.

"Ми розхвилювалися і намагались дізнатись, як забрати тіло, але нам розповіли, що туди неможливо добратися, як і неможливо підтвердити, вона це, чи ні", - розповідає донька Ірини.

"Ми місяць прожили з думкою: а раптом вона жива і її хтось забрав у лікарню. І ми себе налаштували, що вона жива", - розповідає Надія.

Але усі сподівання жінок на те, що їхня мама вижила, - розбилися, коли вони переглянули відео із соцмереж.

"1 квітня, у День її народження, нам ввечері надсилають відео, де вона лежить мертва з велосипедом. Там не було видно обличчя, але було видно штани, в яких вона пішла на роботу. Також було видно цей манікюр, який розлетівся по всьому світу. Вона робила його два місяці поспіль", - розповідає донька Ірини.

©

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: