У Гостомелі понад 400 людей зникли безвісти за час окупації

630_360_1645752989-579

За 35 днів російської окупації в Гостомелі Київської області понад 400 людей вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив голова Гостомельської селищної військової адміністрації Тарас Думенко в інтерв'ю «Громадському радіо».

Він розповів, що в самому Гостомелі знайшли не так багато тіл, однак їх більше в селах громади. За словами Думенка, окупанти переміщували тіла і замітали сліди своїх злочинів.

«Ми знаємо про людей, що вони вбиті, є підтвердження, фото і відеофіксація, але ми досі не можемо їх знайти. Коли ще був зв’язок, нам очевидці змогли донести цю інформацію, а зараз ми досі не можемо їх знайти. Джерелу інформації вдалося врятуватися», — розповів Думенко.

Голова адміністрації додав, що окупанти викрали чоловіка й сина місцевої лікарки, їх досі не можуть відшукати. Також шукають тіло начальника пожежної частини Гостомельського аеропорту. Крім того, за словами Думенка, росіяни вбили сина директорки першого ліцею, одному з працівників комунального підприємства відірвали руку, а його жінці — прострілили обидві ноги.

Думенко нагадав, що в Гостомелі російські війська також убили селищного голову Юрія Прилипка, а разом з ним загинули волонтери Руслан Карпенко та Іван Зоря, тіла яких уже знайшли.

Голова адміністрації каже, що окупанти «підчищали сліди своїх звірств» — це він, мовляв, бачив ще 10-15 березня, коли рухався у складі евакуаційної колони під час російської окупації міста.

«Ти міг рухатись у напрямку Гостомеля і вздовж дороги стояли розстріляні автомобілі з тілами, включно з дітьми. І міг повертатись назад — а цих тіл вже не було», — розповів голова адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: